Adatvédelmi nyilatkozat

Az Ön személyes adatainak védelme kiemelten fontos számunkra. Az Ön adatait kizárólag a törvényi előírásoknak (alapja a német adatvédelmi törvény / DSGVO, TKG 2003) megfelelően kezeljük. A jelen adatvédelmi ismertetőben a weboldalunkhoz kapcsolódó adatkezelés legfontosabb jellemzőiről adunk tájékoztatást.

Kapcsolatfelvétel

Ha e-mailben veszi fel velünk a kapcsolatot az Ön által megadott adatok a beérkező kérés megválaszolása illetve a kapcsolódó kérések feldolgozása érdekében mentésre kerülnek. Ezeket az adatokat az Ön beleegyezése nélkül nem adjuk tovább harmadik személynek.

Az Ön jogai

Önnek alapvetően joga van az adatokkal kapcsolatos tájékoztatásra, módosításra, törlésre, korlátozásra, adatátvitelre, visszavonásra illetve adott esetben ezekkel kapcsolatosan kifogást emelni. Ha úgy gondolja, hogy adatai feldolgozásának módja sérti az adatvédelemi követelményeket vagy az Ön adatvédelmi jogait bármilyen módon sérelem éri, joga van a felelős Felügyeleti Szervnél panaszt tenni.

Open Street Map

A vándorútjaink bemutatására az OpenStreetMap szolgáltatásait vesszük igénybe. (https://www.openstreetmap.de). A térképek megjelenítéséhez közvetlen kapcsolat létesül az Ön és az OpenStreetMap szerverei között, melyhez szükséges az Ön IP címe. Ez csak a térkép bemutatására szolgál és nem kerül tárolásra vagy kiértékelésre. Az adatok az Egyesült Államokban kerülnek feldolgozásra. További tájékoztatást az OpenStreetMap adatvédelmi nyilatkozatában talál a következő elérhetőségen: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Privacy_Policy.

Általános hivatkozások

A következő hivatkozások  egyszerű áttekintést adnak arról, mi történik az Ön személyes adataival, ha meglátogatja weboldalunkat. Személyes adatok alatt azokat az adatokat értjük melyekhez az Ön azonosítása szükséges. Részletes adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást a szöveg alatt található adatvédelmi nyilatkozatban talál.

Adatkezelés web oldalunkon

Ki felelős a jelen weboldal adatkezeléséért?

A jelen weboldalon történő adatkezelés a weboldal szolgáltatóján keresztül történik. A weboldal szolgáltatójának elérhetőségeit a weboldal impresszum menü pontja alatt találja.

 

 

Hogyan dolgozzuk fel az Ön adatait?

Az Ön adatai úgy kerülnek feldolgozásra, hogy Ön ezeket számunkra elérhetővé teszi. Itt pl. olyan adatokról van szó, melyeket Ön a kapcsolatfelvétel során a formanyomtatvány kitöltésével ad meg nekünk.

További adatok a weboldalunkra való látogatás során automatikusan az informatikai rendszereink által kerülnek feldolgozásra. Ezek többnyire technikai adatok (pl. internet böngésző, operáció rendszer, illetve weboldal lehívásának ideje). Ezen adatok feldolgozása automatikusan történik, a weboldalra való látogatással.

Mire használjuk az Ön adatait?

Az adatok egy része weboldalunk hibamentes működését kívánja biztosítani. Más adatok a használati szokások kiértékelésére szolgálnak.

Milyen jogai vannak az adataival kapcsolatosan?

Bármikor joga van ellenérték nélkül tájékoztatást kérni az Ön lementett adatainak eredetéről, címzettjéről és céljáról. Ezenkívül joga van az adatai módosítását, zárolását vagy törlését kérni. Ezzel kapcsolatosan illetve az adatvédelemre vonatkozó egyéb kérdés esetén bármikor fordulhat hozzánk az impresszumban megadott e-mail címen. Ezenkívül az illetékes Felügyeleti Szervnél is bármikor panasszal élhet.

Elemző eszköztár és harmadik személy által biztosított eszközök

Weboldalunk látogatásakor az Ön internetes böngészésre vonatkozó magatartása statisztikailag kiértékelésre kerül. Ez főleg Cookie-k (sütik) alkalmazásával az úgy nevezett elemző programok segítségével történik. A böngészési szokások kiértékelése rendszerint névtelenül történik; a böngészés nem vezethető vissza az Ön személyéhez. Kifogást emelhet a kiértékeléssel kapcsolatosan illetve adott eszközök (tool-ok) használatának mellőzésével ez szintén megakadályozható. Részletes tájékoztatást ehhez kapcsolódóan a következő adatvédelmi nyilatkozatban talál.

Ön jelezheti, hogy nem ért egyet a kiértékeléssel. Kifogással kapcsolatos tudnivalókról a jelen adatvédelmi nyilatkozatban adunk tájékoztatást.

Adatvédelem

A jelen oldalak üzemeltetője nagyon komolyan veszi az Ön személyes adatainak védelmét. Személyes adatait bizalmasan és a törvényi előírásoknak illetve a jelen adatvédelmi nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően kezeljük.

Ha ezt a weboldalt keresi fel, különböző személyes adatok kerülnek kiértékelésre. Személyes adatok alatt azokat az adatokat értjük melyekhez az Ön azonosítása szükséges. A jelen adatvédelmi nyilatkozatban magyarázatra kerül, hogy mely adatok és milyen formában kerülnek kiértékelésre. Azt is bemutatásra kerül, hogy mindez hogyan és milyen céllal történik.

Arról is tájékoztatjuk, hogy az internetes adatátvitel (pl. e-mail kommunikáció) esetleges biztonsági rés kialakulását vonhatja maga után. Az adatok harmadik személy esetleges hozzáférése elleni teljes körű védelme nem lehetséges.

Felelős üzemeltető

A jelen weboldal adatfeldolgozásáért felelős intézménye:

Kneipp-Bund e.V.
Adolf-Scholz-Allee 6-8
86825 Bad Wörishofen

Telefon: 08247 / 3002 – 102
E-Mail: info@kneippbund.de

A felelős intézmény alatt azt az a természetes vagy jogi személyt értjük, aki önállóan vagy másokkal együtt a személyes adatok (pl. nevek, e-mail címek vagy hasonlók) feldolgozásának céljáról és eszközeiről dönt.

Az Ön adatfeldolgozással kapcsolatos beleegyezésének visszavonása

Több adatfeldolgozási alkalmazás csak az Ön nyomatékos beleegyezésével lehetséges. Ez az Ön által korábban megadott engedély bármikor visszavonásra kerülhet. Ehhez elegendő egy számunkra megküldött e-mail. A visszavonás a törvényi előírásoknak megfelelően nem vonatkozik a visszavonásig történt adatfeldolgozásra.

Panaszemelési jog az illetékes felügyeleti szervnél

Adatvédelmi vétségek esetén az érintett személy az illetékes felügyeleti szervnél élhet panaszemelési jogával. Az illetékes felügyeleti szerv adatvédelmi joghoz kapcsolódó kérdésekben az adott cég székhelyén található szövetségi állam adatvédelmi megbízottja. Az adatvédelmi megbízottak és elérhetőségeinek listája a következő link alatt található:

https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_linksnode. html.

Adatátviteli jog

Joga van arra, hogy az Ön által engedélyezett vagy egy szerződés teljesítése következtében automatikusan feldolgozásra került adatai, Önnek vagy egy harmadik személynek egy szokványos gépi olvasásra alkalmas formátumban kézbesítésre kerüljenek. Az Ön adatainak egy más illetékes személynek történő közvetlen továbbítása, csak ha technikailag megoldható, akkor teljesítendő.

SSL- illetve TLS- titkosítás

Ez az oldal biztonsági okokból és a bizalmas tartalom továbbítása védelmében, ilyen pl. az Önök által nekünk, mint az oldalt üzemeltetőnek megküldött megrendelések vagy megkeresések, SSL illetve TLS titkosítást használ. A titkosítási kapcsolatot úgy ismeri fel, hogy a böngészője címsorában a http:// átvált  https:// megjelenítésre és a böngésző sorában egy kulcs szimbólum jelenik meg.

Ha az SSL illetve a TLS titkosítás aktiválásra kerül, az Ön által részünkre megküldött adatok harmadik személy számára nem olvashatóak.

Tájékoztatás, zárolás, törlés

Az érvényes törvényi előírások értelmében Önnek bármikor joga van ellenérték nélkül tájékoztatást kérni az Ön lementett személyes adatainak eredetéről, címzettjéről és az adatfeldolgozás céljáról illetve adott esetben ezek módosítására, zárolására vagy törlésére. Ezzel kapcsolatosan illetve az adatvédelemre vonatkozó egyéb kérdés esetén bármikor fordulhat hozzánk az impresszumban megadott e-mail címen.

Reklám e-mailek visszavonása

Nem értünk egyet a nyilvános elérhetőségi adatok a közzétételi kötelezettség keretein kívüli felhasználásával, különösen a nem kívánt reklám- és tájékoztató anyagok megküldésével.

Az oldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a nem kívánt reklámanyagok megküldése, illetve spam e-mailek küldése esetén jogi lépéseket tesz.

Törvényileg előírt adatvédelmi megbízott

Szervezetünk kijelölt adatvédelmi megbízottja:

Ali Deveci
Adolf-Scholz-Allee 6-8
86825 Bad Wörishofen

Telefon: 08247 / 3002 – 191
E-Mail: datenschutz@kneippbund.de

Sütik

Az internet oldalak részben u.n. sütiket (cookie) használnak. A sütik nem okoznak kárt az Ön számítógépén és nem hordoznak vírusokat. A sütik feladata, hogy ajánlatunkat felhasználóbaráttá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tegyék. A sütik kis szöveg fájlok, melyeket a számítógépe tárol és a böngészője lement.

A legtöbb általunk használt sütik u.n. „session” sütik. Ezek az Ön látogatása után automatikusan törlésre kerülnek. Más sütik az Ön gépén maradnak, míg ezeket Ön nem törli. Ezek a sütik teszik lehetővé, hogy böngészőjét a következő látogatáskor felismerjük.

Beállíthatja böngészőjét úgy is, hogy a sütikről tájékoztatást kapjon és a sütik alkalmazását csak egyes esetekben engedélyezze, vagy általánosságban megtiltsa illetve a sütik automatikus törlését aktiválja a böngésző bezárásakor. A sütik kikapcsolása a jelen weboldal működését korlátozhatja.

A sütik, melyek az elektronikus kommunikáció folyamatához vagy bizonyos az Ön igényeit kiszolgáló funkciók (pl. vásárlás/kosár) rendelkezésre bocsátásához szükségesek, a német DSGVO törvény 6. cikkelyének 1. bekezdése alapján kerülnek mentésre. A weboldal üzemeltetőjének jogos érdeke a sütik mentése, hogy technikailag hiba nélkül és jó minőségben biztosítsa szolgáltatásait. Amennyiben más sütik (pl. az Ön internetes böngészésének kiértékelésére szolgáló) kerülnek mentésre, ezek a jelen adatvédelmi nyilatkozatban külön kerülnek kezelésre.

Szerver-Logfájlok

Az oldal szolgáltatója automatikusan figyeli és lementi a szerver logfájlra vonatkozó információkat, melyet az Ön böngészője nekünk megküld. Ezek a következők:

  • böngésző típusa és böngésző fajtája
  • felhasznált operációs rendszer
  • hivatkozó URL
  • a kapcsolódó gép neve
  • szerver csatlakozás időpontja
  • IP cím

Ezen adatok más adatforrásokkal történő összevezetése nem történik meg

Az adatfeldolgozás alapja a német DSGVO törvény 6. cikkelyének 1. bekezdésének a szerződés teljesítésére vagy előszerződési feltételeire vonatkozó jogszabály.

Kapcsolattartási formanyomtatvány

Ha Ön a kapcsolattartási formanyomtatvány kitöltésével kérdést intéz hozzánk, a nyomtatványban megadott adatok a kérdés kidolgozásának illetve a kérdésekre kapcsolódó válaszadás céljából általunk mentésre kerülnek. Ezek az adatok az Ön beleegyezése nélkül nem kerülnek továbbításra.

A kapcsolattartási formanyomtatványban megadott adatok feldolgozása így kizárólag az Ön engedélye (DSGVO törvény, 6. cikkely, 1-es bekezdés) alapján történik. Ezt az engedélyt Ön bármikor visszavonhatja. Ehhez elegendő egy számunkra megküldött e-mail. A visszavonás a törvényi előírásoknak megfelelően nem vonatkozik a visszavonásig történt adatfeldolgozásra.

Az Ön által a kapcsolattartási formanyomtatványban megadott adatok mentésre kerülnek addig, amíg Ön nem kéri ezek törlését, illetve ha vissza nem vonja a mentésre való jogosultságot, vagy ha az adatmentés célja megszűnik (pl. az ön kérésének feldolgozása után). A hatályos törvényi feltételeket – különösen a megőrzésre vonatkozó időtartamot – ez nem érinti.

Adatok feldolgozása (ügyfél- és szerződéses adatok)

Személyre vonatkozó adatokat csak akkor értékeljük ki, dolgozzuk, illetve használjuk fel, ha ezek a jogviszony bizonyítása, valamint tartalmi formája illetve változása indokolttá tesz (törzsadatok). Ezek a német DSGVO törvény 6. cikkelyének 1. bekezdése alapján történik, amennyiben ezek a szerződés teljesítésére vagy előszerződési feltételeire vonatkoznak. Személyes adatok internetes oldalunkra vonatkozó kiértékelése, feldolgozása vagy felhasználása (felhasznált adatok), csak abban az esetben történik, ha ez szükséges, a kínált szolgáltatás teljesítésére és elszámolására.

Az összegyűjtött adatok a szerződés lezárásával illetve az üzleti kapcsolat megszűnésével törlésre kerülnek. Mindez a törvényileg előírt megőrzési időtartamot nem érinti.